Super-hëna ndriçon tokën, skena mbresëlënëse nga Washingtoni deri në Stamboll

Super-hëna e parë për vitin 2018 ka ndriçuar shumë pjesë të botës.

Fotoreporterët e AA-së të shpërndarë në pjesë të ndryshme të botës, kanë regjistruar fotografi interesante të këtij fenomeni natyror nga Washingtoni deri në Stamboll.

Siç thanë nga NASA, super-hëna pritet të përsëritet më 31 janar për kur është paralajmëruar “Super-hëna e kaltër”.

Bëhet fjalë për një fenomen kur hëna duket 14 për qind më e madhe se zakonisht dhe 30 për qind më e ndritshme se zakonisht.

Gjithë kjo është rezultat i kombinimit të hënës së plotë dhe afërsisë së tokës.AA

Postime te ngjashme