Misioni hapësinor për pak sa nuk i mori jetën, astronautët bëjnë ulje emergjente

2 astronautë i mbijetuan uljes emergjente mjaft dramatike  menjëherë pas nisjes së raketës për në ISS(Stacioni Hapësinor Ndërkombëtar). “Një prej mekanizmave të raketes u fik gjatë etapës së dytë të nisjes” bënë të ditur burimet për mediat e huaja. Astronauti rus Alexey Ovchinin dhe amerikani Tyler Hague mësohet të jenë në gjendje të mirë.

Ata ishin nisur në një mision të rrallë që do të zgjaste 6 muaj.

Pamjet e filmuara tregojnë 2 astronautët tek dridheshin kur ndodhi keqfuksionimi.

Edhe pse lidhjet diplomatike mes Rusisë dhe SHBA-së janë nuk janë fort të mira, superfuqitë vazhdojnë të bashkëpunojnë në eksplorimin hapësinor.Frekuenca.com

Postime te ngjashme