Mësoni se sa kalori duhet të merrni sipas moshës që keni

Janë bërë disa kërkime se sa kalori nevojiten në ditë .
Për një trup të shëndetshëm, kriteri i parë që duhet marrë parasysh është një dietë e ekuilibruar dhe e duhur. Në këtë kuptim vlera e kalorive në ushqimet e konsumuara është shumë e rëndësishme. Marrja e më pak kalorive nga sa nevojiten është negative ndërsa marrja e tepërt shkakton shtimin në peshë.

Por sa kalori ju nevojiten me kalimin e viteve? Ja përgjigja…

Sipas këshillave të Departamentit Amerikan të Shëndetësisë, vajzat midis 5 dhe 10 vjeç duhet të marrin 1400 kalori,
Pas moshës 20 vjeç 2.000 kalori në ditë,

Një grua 25-vjeçare të marrë 200 kalori më pak në ditë,

Në moshën 30 vjeçare nuk ka nevojë për të reduktuar kaloritë e marra, ndërsa një grua 40-vjeçare këshillohet të marrë më pak se 200 kalori.

Frekuenca.com

Postime te ngjashme