Analizë

Libri i ri i Shaban Muratit për Kosovën Doli nga shtypi libri i ri i diplomatit Shaban Murati “Kalvari diplomatik i shtetit të Kosovës”, botuar në kuadrin e 10 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës nga Fondacioni i mirënjohur “Alsar” në Tiranë, i cili vazhdon kontributin me botimin e veprave të autorëve të njohur shqiptarë të […]
Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Si familje njerëzore, ne ndajmë së bashku planetin tonë. Ne kemi shumë gjëra të përbashkëta për të ndarë me shoqëritë me të cilat kemi stile jetese shumë të ndryshme, sepse ekzistenca jonë mbi Tokë ka nisur në të njëjtën periudhë të historisë. Kur ballafaqohemi me një katastrofë globale, ne ndikohemi bashkë […]
Kisha dëgjuar shumë herë të kritikohej fjala e pushtetarëve që në fakt arsimi për të cilin paguajmë taksat nuk është falas dhe madje as në shtet… Ehhh…‘Është tjetër gjë kur e dëgjon dhe tjetër gjë kur e shikon me sytë e tu’ thonë… Kështu më ndodhi dhe mua realisht. Isha i ftuar në mbledhje prindërish […]
Prof. dr. Kudret BÜLBÜL* Si familje njerëzore, ne ndajmë së bashku planetin tonë. Ne kemi shumë gjëra të përbashkëta për të ndarë me shoqëritë me të cilat kemi stile jetese shumë të ndryshme, sepse ekzistenca jonë mbi Tokë ka nisur në të njëjtën periudhë të historisë. Kur ballafaqohemi me një katastrofë globale, ne ndikohemi bashkë […]
Më 30 shtator në Maqedoni mbahen votimet për një referendum jo-detyrues, lidhur me ndryshimin e emrit të vendit në Maqedonia e Veriut. Në se votuesit do t’i thonë “PO” ndryshimit të emrit, kjo do t’i hapte rrugën vendit drejt integrimeve në NATO dhe në Bashkimin Europian: Në historinë e saj të shkurtër të pavarësisë, Maqedonia […]
Një arsye shumë e fortë duhet ta ketë shtyrë Ministrin e Jashtëm rus, Sergej Lavrov, të ndërmarrë në 21 shtator vizitën në Sarajevë dhe në Banja-Luka të Bosnjë-Hercegovinës, duke bërë një devijim të zhurmshëm nga norma diplomatike, sipas së cilës diplomacia nuk zhvillon vizita të nivelit të lartë në një shtet, që ndodhet në fushatë […]
Para disa ditësh një kolege kishte dëgjuar për një ngjarje në të cilën do zgjidhnin Miss-in më të bukur nga fëmijët pjesmarrës; djem dhe vajza. Më fton të regjistroj dhe Danian(vajzën time).“ Vishe Danian bukur pasi me siguri do fitojë vendin e parë. Është vajza më e bukur dhe më e bardhë që kam parë ndonjëher. Dania […]