Kuriozitete

Të ndërhysh në ADN-në e luleve duke bërë modifikime sipas shijes estetike të njerëzve, është sfida e re florikulturës moderne. Kështu është krijuar trëndafili i parë blu, i cili këtë ngjyrë e mori nga dy baktere që ju injektuan nga kërkuesit kinezë. Sipas simbologjisë bashkëkohore, trëndafili blu përfaqëson të paarritshmen, endrrën e pamundur dhe kjo […]
Një pjesë e Hënës e rrëzuar në Tokë do të dalë në shitje për 500 mijë Dollarë. Ky meteor i shkëputur nga Hëna ka një peshë prej 5 kg dhe përbëhet nga gjashtë fragmente të cilat mund të bashkohen. Guri shkëmbor i rrëzuar nga Hëna u gjet vitin e kaluar në shkretëtirën e Saharasë. Ekspertët […]
Zbulohet se në pjesën më të madhe të rasteve zogjtë përplasen me motorin e majtë të avionëve. Dhe kjo nuk është rastësore. Duket se zogjtë janë të tërhequr nga ngjyra e kuqe dhe pikërisht në anën e majtë të avionëve ndodhet drita e navigimit. Ky konkluzion i rëndësishëm është arritur pas punës kërkimore dhe statistikore […]
Mund të mos besoni në rrëfimet me fantazma, por pas këtij tregimi, me gjasë do të ndërroni mendjen. Julie Cockroft (55-vjeçare) thotë të ketë qenë në gjueti të fantazmave me ekipin e saj, në pallatin “Spofort” afër qytetit Harogejt në Angli,transmeton gazeta Kosova Sot. Julie thotë se kishte incizuar një femër nga ekipi i tyre, […]
Jeff Bezos kryeson listën e Forbes, duke hedhur nga froni bashkë-themeluesin e Microsoft, Bill Gates. Ky i fundit për 24 vite ka kryesuar listën si amerikani më i pasur. Llogaria e Bezos është dyfishuar nga viti i kaluar dhe sot ai zotëron një pasuri prej 160 miliardë dollarë. Amerikan Uorren Buffett është i treti në […]
1.Stambolli ka ndryshuar emrin 5 herë 2.Ka qenë kryeqendra e 3 perandorive, Romake, Bizantine, Otomane 3.Shtrihet mes dy kontinenteve 4.Kapali Carshi është tregu më i madh në botë dhe ka 3000 dyqane, ndodhet në Stamboll 5.Metroja e Stambollit është metroja e tretë më e madhe në botë “Shën Sofija” është më e madhja në botë […]
A e dini se përse në foton e pashaportës nuk duhet të buzëqeshni? Shpeshherë mund t’iu ketë lindur kjo pyetje, kur nëpunësja e Bashkisë ju ka thënë të mos buzëqeshni në foton e pashaportës. Në fakt, disa nga kriteret e fotos së pashaportës janë: foto aktuale, madhësi të përcaktuar, sfond të bardhë, përballë, pa buzëqeshje, […]
Para 170 viteve, konkretisht më 23 shtator të vitit 1848, është zhvilluar prodhimi i parë i çamçakëzit komercial nga John Curtis në Bangor, Maine në ShBA. Çamçakëzi po në të njëjtën ditë është hedhur në tregun ‘The State of Maine Pure Spruce Gum’.
 Biseda me foshnjat ose leximi i librave para tyre ndihmon në rritjen e intelektit dhe aftësitë e të menduarit vite më pas, ka treguar një studim. Studimi i publikuar në revistën “Pediatrics” ka treguar se fëmijët me të cilët është komunikuar gjatë foshnjërisë kanë shfaqur në teste intelekt (IQ) dhe aftësi gjuhësore dhe mendore më […]