Kulturë

Një lajm i keq për Universitetin “Luigj Gurakuqi” të Shkodrës por edhe botën akademike. Ndahet nga jeta zëvendës rektori i universitetit te Shkodres Ilir Berhani! Mësohet se ai vuante prej disa kohësh nga nje semundje e rende! Berhani ishte pedagog i Juridikut në Universitetin e Shkodrës.
Skenave komike që Mr. Bean ka ofruar për më shumë se dy dekada, tashmë i ka ardhur fundi. Aktori Rowan Atkinson ka qënë ai që ka dhënë lajmin e hidhur. Gjarë një interviste, Rowan ka tha se Mr. Bean nuk do të realizohet më. Aktori u shpreh se gjithë jetën e tij ia përkushtoi atij […]
Muzikanti i Shën Petersburg, Pavel Andreev, bëri një shfaqje të pazakontë për të tërhequr vëmendjen ndaj problemeve të ndotjes globale. Për një projekt të quajtur ‘Breath of the Planet’, një piano e madhe u instalua në mes të një landfilli në Leningrad të Rusisë. Një piano është pozicionuar në mes të një mali me plehra […]
Instituti “Yunus Emre” në Tiranë, me kontributin e Ambasadës së Republikës së Turqisë në Tiranë, organizoi për të dytin vit radhazi aktivitetin “Ditët e Turqisë”, me moton “Sa afër jeni me Turqinë”. Me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të bashkive dhe institucioneve turke, “Ditët e Turqisë” do të  u organizua në Sheshin “Skënderbej” të kryeqytetit shqiptar, në […]
Një hulumtim i zhvilluar në SHBA tregon se fëmijët dhe të rinjtë që janë rritur, edukuar duke kryer adhurimet janë fizikisht dhe mentalisht më të shëndetshëm në moshat e mëpasshme. Sipas një studimi nga Shkolla e Shëndetit Publik Harward T.H. Chan, të publikuar në revistën American Journal of Epidemiology, shkencëtarët kanë vëzhguar zhvillimin fizik dhe mendor deri në
Përgjatë këtyre 50 viteve të fundit arritjet kanë qenë të mëdha dhe domethënëse lidhur me shkencën e materieve dhe të polimerëve. Në objektiv ka qenë rritja e cilësisë së jetës larg shkatërrimit mjedisor për të përmirësuar kështu mirëqënien njerëzore dhe për një të ardhme më të sigurt. Eshtë parësore që kjo mbledhje të transformohet nga […]